Френският президент Еманюел Макрон обяви тази вечер, че детските и ясли и

...
Френският президент Еманюел Макрон обяви тази вечер, че детските и ясли и
Коментари Харесай

Макрон: Във Франция от 16 март временно се затварят детски градини, училища и университети

Френският президент Еманюел Макрон обяви довечера, че детските и ясли и просветителната система - от детските градини до университетите, ще бъдат затворени от понеделник до ново разпореждане, с цел да се ограничи разпространяването на ковид, и прикани хората на възраст над 70 години да си стоят у дома, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

Държавният глава съобщи, че това е най-тежката санитарна рецесия, която Франция претърпява от един век и прикани всички французи да лимитират пътуванията си единствено в най-наложителен случай. В тържественото си послание към французите той заяви, че първият тур на общинските избори, очакван в неделя, все пак ще се състои.

Той заяви също, че ще предложи на американския президент Доналд Тръмп, който ръководи Г-7, изключителна самодейност за справяне с пандемията, който заплашва цялата международна стопанска система. Макар да прикани да се заобикаля националистическата реакция, Макрон призна, че затварянето на границите за ограничение на разпространението на ковид евентуално ще бъде належащо, само че би трябвало да се взема решение на европейско равнище, в съгласуваност сред 27-те от Европейски Съюз. / novini.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР